Hyr interimchef och få tillfällig kompetensinjektion

Du driver en reklambyrå eller ett annat företag och saknar en viss kompetens. Eller så har ni ett problem som ni inte riktigt vet hur ni ska lösa. Det absolut enklaste och mest effektiva är att hyra en interimchef. En kunnig konsult som leder ett visst arbete eller en process under en kortare period för att ta företaget framåt.

Hyr interimchef

Många företag inser att de skulle behöva en särskild tillfällig kompetens eller en chef som lyckas ta dem genom en svårare eller mer komplicerad process. Som företagare eller organisation ser du då på ekonomin: kan ni anställa en person? Problemet är att det inte är en fast anställd som ni behöver, utan en tillfällig kompetens, som en ekonomi- eller logistikchef under ert uppbyggnadsskeende eller när ni växer, inte en permanent person. Ett alternativ är att skicka en anställd på utbildning, men utbildning och erfarenhet är inte samma sak. Utbildning ger kunskap som behöver omsättas i praktiken för att bli värdefull erfarenhet. Det bästa alternativet är att hyra en interim chef. En kunnig person som har den kompetens som ni behöver, men som bara kommer att fokusera på just det problem som behöver lösas och under en viss tidsperiod. Då vill ni naturligtvis också ha en person med erfarenhet. Titta på Brighmills inforgrafik för interim logistikchef så ser du både att medelåldern är 53 år och att 64 procent kan tänka sig att veckopendla. Du kan alltså hyra din interimchef oavsett var du bor – Kiruna, Stockholm eller Ystad spelar ingen roll. Hyr en interimchef och lös era problem och låt företaget växa.

Kompetensinjektion

Att hyra en interimchef blir också en kompetensinjektion för er organisation. Ni får en person som har mycket kunskap och kan se på saker utifrån. Det finns få saker som är så viktiga som att låta personer utifrån få analysera ert företag. Alla blir hemmablinda. Genom att anlita en kunnig person utifrån kommer ni att få en kompetensinjektion som hjälper er att växa. Både du och dina medarbetare får lära er nya saker. Ofta kan det också vara så att du som företagare eller chef tror att ni har problem med A, men sanningen är att ni har problem med A på grund av B.

När ni söker en interimchef inom ett område ska ni vara noggranna med att verkligen hitta personen som har den spetskompetens som ni behöver. Är det så att en person verkar överkvalificerad, så kan ni ändå söka den. Att komma som konsult och tillfälligt få leda en process är alltid en utmaning, även om personen har erfarenhet av mer komplicerade processer eller har gjort samma problemlösning flera gånger förut.