3 alternativ för när du inte har råd med en reklambyrå

Om du driver din egen verksamhet så vet du troligtvis redan hur viktigt det är att du marknadsför verksamheten. Utan kunder blir det inga pengar och man kan samtidigt inte förvänta sig att kunderna ska hitta till dig själva. Samtidigt har små verksamheter sällan råd med en reklambyrå, men vad gör du då.

1. Finns det en billigare reklambyrå?

Till att börja med så gäller det att du tänker på hur otroligt många reklambyråer det faktiskt finns inom branschen. Du kommer troligtvis inte ha råd med en av giganterna eftersom du inte har en enorm budget för reklam, men det kan faktiskt finnas småföretag som du har råd med. Ett tips är att söka runt på nätet, men glöm inte bort att kika lokalt efter lämpliga företag som kan hjälpa dig.

2. Anlita en frilansare

Om du inte har råd med en reklambyrå kan du istället anlita en privatperson som arbetar med reklam och marknadsföring. Det här är framförallt utmärkt om du ska marknadsföra dig över nätet. Idag finns det redan hundratals, om inte tusentals, personer i Sverige som arbetar med digital marknadsföring. Troligtvis så kan en av dessa hjälpa dig och din verksamhet. Det är såklart mycket billigare eftersom det är frilans och det handlar om en enskild person.

3. Kan du göra en del av arbetet på egen hand?

I vissa fall kan du också göra en del av arbetet själv. Du kan då spara in på resurser och pengar, men i utbyte får du spendera en del av din egen tid. Det här kan göra så att du kan anlita en firma eller person för att hjälpa dig, men eftersom du själv bär en del av lasset så behöver du inte spendera lika mycket pengar. Digital marknadsföring är till exempel ganska enkelt att utföra på egen hand på enklare nivå, men det kräver att du läser på en del av informationen om det som finns tillgänglig gratis på nätet.